• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Gecertificeerd bedrijf

SDE++ subsidie 2023 voor zakelijke zonnepanelen

In Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan het inzetten van duurzame energiebronnen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Zakelijke zonnepanelen zijn een belangrijke stap om dit doel te bereiken. De SDE++ subsidie is een van die regelingen die ondernemers stimuleert.

Wat is de SDE++ subsidie?

SDE++ staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Het is een subsidie vanuit de overheid om de ontwikkeling van duurzame energieprojecten te stimuleren en zo de CO2-uitstoot te verminderen. De subsidie kan worden aangevraagd voor verschillende soorten duurzame energieprojecten, waaronder ook zakelijke zonnepanelen.

 

Hoe werkt de SDE++ subsidie voor zakelijke zonnepanelen?

Bedrijven die zonnepanelen willen aanschaffen, kunnen via de SDE++ subsidie een financiële tegemoetkoming krijgen. De subsidie wordt toegekend op basis van de hoeveelheid duurzame energie die wordt opgewekt. Hoe meer energie er wordt opgewekt, hoe hoger de subsidie. De subsidie kan worden aangevraagd voor een periode van 15 jaar en wordt jaarlijks uitbetaald.

Om in aanmerking te komen voor de SDE++ subsidie moeten bedrijven wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het project moet voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de installatie van zonnepanelen. Zo moet de hoofdaansluiting groter zijn dan 3 x 80 Ampère en moet de dakconstructie sterk genoeg zijn voor het aantal zonnepanelen. Daarnaast moet het project binnen een bepaalde termijn worden gerealiseerd. Afhankelijk van de grootte van de subsidieaanvraag ligt dit meestal tussen de 1,5 en 3 jaar.

Wat zijn de voordelen van SDE++ subsidie?

De SDE++ subsidie heeft verschillende voordelen voor bedrijven die zakelijke zonnepanelen willen aanschaffen. Ten eerste kan de subsidie helpen om de investeringskosten van het project te verlagen. Dit kan de terugverdientijd van het project verkorten, waardoor het project sneller rendabel wordt. Ook komt het regelmatig voor dat de investering al is terugverdiend, terwijl de subsidie nog doorloopt dankzij de lange looptijd van 15 jaar. Naast de voordelen van de SDE-subsidie, bespaar je natuurlijk ook op je energiekosten.

Hoe vraag je de SDE++ subsidie voor zonnepanelen aan?

Je kunt de SDE++ subsidie aanvragen van 6 juni tot 6 juli 2023. Allereerst is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het aanvragen van de subsidie kost aardig wat tijd omdat je onder andere de documentatie van het project, de begroting en een haalbaarheidsstudie moet aanleveren. Op de website van de RVO vind je een brochure met alle stappen. Heb je alle gegevens en documenten bij elkaar? Log dan in op mijn RVO via eHerkenning, het inlogportaal voor ondernemers. Daar dien je de aanvraag. De RVO beoordeelt vervolgens of je in aanmerking komt voor de subsidie.

 

 

Ger
9.1/10 | 1784 reviews
Kranenborg 10

“In de stromende regen en bij vrieskou hebben de installateurs van Dijkman de panelen op ons schuine en platte dak gelegd. Alles zoals afgesproken precies de wachttijd en goede communicatie over de uitvoering en geen geklaag over het weer.Veiligheid hielden ze wel goed in de gaten.Goede uitleg gehad over de meterkast en de app van Enphase wijst zich vanzelf. Alles lijkt prima te werken. Wij zijn heel tevreden.”

Advies over subsidies?

Heb je vragen over de SDE++ subsidie voor zakelijk zonnepanelen? We adviseren je graag over de subsidies die passen bij jouw bedrijf.

Ger

Meer over zonnepanelen

Financiering van duurzame investeringen

Lees verder

SDE++ subsidie 2023 voor zakelijke zonnepanelen

Lees verder

Energie-investeringsaftrek

Lees verder