• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Gecertificeerd bedrijf

Nieuwbouwwoning met rietendak

In samenwerking met Nijhof Installatietechniek plaatsten we onlangs 23 zonnepanelen bij een nieuwbouwwoning in Diepenveen. Dit project was anders dan anders. Door advies en creativiteit te combineren, geniet de eindklant van een strak eindresultaat en duurzame energie. Dat is pas zonnig zakendoen. We vertellen je graag meer over dit project.

Een rieten kap

Het bouwproject werd uitgevoerd door Nijhof Installatietechniek, waarbij Dijkman Projecten is benaderd voor advies. Op de woning werd een rieten kap geplaatst, waarin de zonnepanelen verwerkt diende te worden. Omdat het een uniek project is, hebben wij meegedacht in de constructie voor de zonnepanelen. We kijken daarbij wat er technisch mogelijk is maar ook hoe het zit met vergunningen.

De communicatie met Dijkman is kort en krachtig, we weten wat we aan elkaar hebben

De aanpak

Op basis van de wens van de eindklant en de vraag van de aannemer, is er een offerte met advies uitgebracht. Na overleg zijn de maatvoeringen met de bouwkundige aannemer afgestemd voor een optimaal visueel resultaat.

Tijdens de montage bleek de onderconstructie niet helemaal geschikt te zijn. Wij hebben toen snel kunnen schakelen, waarna er uiteindelijk is gekozen voor een EPDM dakbedekking. Omdat er geen dakhaken bevestigd konden worden op dit dak, is er gebruik gemaakt van QS PV-ankers. Deze worden aan de dakconstructie bevestigt en afgeseald zodat het 100% waterdicht is.

2 daken 1 installatie

Totaal zijn er 15 zonnepanelen in het schuine rieten dakvlak geplaatst en 8 panelen op het platte dak van de carport. Alle 23 zonnepanelen zijn full black Hyundai met 400 Wattpiek. Elk zonnepaneel is voorzien van een optimizer en de installatie is aangesloten op een SolarEdge 3-fase omvormer met optimale opbrengst en monitoring. Ook is zo elk zonnepaneel apart uit te lezen. De verwachte opbrengst is rond de 8.500 kwh op jaarbasis.

Dijkman Projecten en Nijhof Installatietechniek


Bij nieuwbouwprojecten is het van belang dat de communicatie goed is zodat er efficient samengewerkt kan worden. Zo kunnen we snel schakelen. Wij vroegen Nijhof hoe zij terugkijken op dit project:

 “De communicatie met Dijkman is kort en krachtig, we weten wat we aan elkaar hebben. Ook worden de projecten meestal op de gewenste momenten uitgevoerd ondanks dat wij informatie pas kort voor het gewenste moment kunnen communiceren’’ 

Ook accountmanager Ronald kijkt tevreden terug: "Dit project was anders dan anders. Dat maakt het juist leuk. Wij kunnen meedenken en adviseren om zo samen tot het gewenste eindresultaat te komen."

Ronald Adviseur
9.1/10 | 1860 reviews
Lucie van Brink_Janssen 9

“Prima ervaring en klantvriendelijk”

Heb jij een zakelijk vraagstuk?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met Ronald

Ronald is Accountmanager bij Dijkman Projecten en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. 

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Ronald Adviseur

Bekijk onze projecten

4 duurzame nieuwbouwwoningen dankzij een efficiënte samenwerking

Lees verder

Basisschool De Parel in Drachten

Lees verder

32 Zorgappartementen in Meppel

Lees verder