• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Gecertificeerd bedrijf

4 duurzame nieuwbouwwoningen dankzij een efficiënte samenwerking

Met Loohuis Installatietechniek Heeten

Bij Dijkman Projecten vinden we naast verduurzamen, een efficiënte samenwerking belangrijk. Onlangs werkten we samen met Loohuis installatietechniek Heeten om 4 nieuwbouwwoningen te voorzien van zonnepanelen. In dit artikel nemen we je mee door het traject van A tot Z.

Een vliegende start

We ontvingen een aanvraag van Loohuis Installatietechniek Heeten om vier nieuwbouwwoningen te voorzien van zonnepanelen. De aanvraag was inclusief bouwtekeningen en een duidelijke planning. Zo konden wij direct energiek aan de slag met een gedetailleerd legplan. Na overleg met de opdrachtgever hebben we een offerte opgesteld en een strategische planning op maat gemaakt. Ons doel was om de installatie op slimme wijze uit te voeren, verspreid over een halfjaar.

Van tekening naar plan

Met de opdracht in handen, begonnen we aan de engineering. Dit houdt in dat er een stringplan wordt gemaakt en de locatie van de omvormers wordt bepaald. Om de installatie soepel te laten verlopen, bespraken we dit plan met onze monteurs zodat zij voorbereid zijn op de installatie.

Monteurs Herdian en Bart bekijken het stringplan

Efficiënte voorbereiding

Voor een soepele uitvoering, deelden we het project op in verschillende fases. In fase 1 zijn alle dakhaken afgetekend en de stringbekabeling gemonteerd. In overleg met de opdrachtgever hebben we dit gedaan voordat de dakpannen werden geplaatst. De nodige veiligheidsvoorzieningen (steigers) waren daarbij al aanwezig. Zo konden we efficiënt de voorbereidingen voor de installatie doen.

Dakhaken en stringbekabeling

4 woningen: 70 zonnepanelen

Nadat de dakpannen zijn geplaatst, begonnen we aan fase 2: het monteren van de zonnepanelen. Dankzij de nauwe samenwerking met de opdrachtgever konden we hiervoor nog steeds gebruik maken van de steigers. Alle voorbereidingen waren al gedaan, waardoor ons montageteam binnen no-time het dak heeft voorzien van 70 zonnepanelen.

Zonnepanelen installeren dijkman projecten

Eindfase

De bouw van de woningen is nog in volle gang. Daarom vinden we het belangrijk dat de laatste 2 fases ook naadloos in de bouwplanning mee gaan. Zodra wij een seintje krijgen van de opdrachtgever, komt ons montageteam terug voor het plaatsen van de omvormers. Als alles gereed is, leveren we het project met de bijbehorende documentatie op.

Een zonnige toekomst

Dankzij de energieke samenwerking met Loohuis Installatietechniek Heeten profiteren de toekomstige bewoners van een duurzame en energiezuinige woning. Per woning leveren de zonnepanelen ruim 6500 kWh tot 7000 kWh op jaarbasis, afhankelijk van het type woning.

Ronald Adviseur
9.1/10 | 1860 reviews
Lucie van Brink_Janssen 9

“Prima ervaring en klantvriendelijk”

Heb jij een zakelijk vraagstuk?

Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met Ronald

Ronald is Accountmanager bij Dijkman Projecten en helpt je graag met al je vragen over zonnepanelen. 

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Ronald Adviseur

Meer projecten

Nieuwbouwproject in Diepenveen

Lees verder

Basisschool De Parel in Drachten

Lees verder

32 Zorgappartementen in Meppel

Lees verder