• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Gecertificeerd bedrijf

ISDE-subsidie zonnepanelen zakelijk

De Investeringssubsidie duurzame energie, ook wel ISDE-subsidie genoemd, is een subsidie vanuit de overheid voor de aanschaf van duurzame installaties. In 2023 is het nog mogelijk om deze subsidie aan te vragen voor zakelijke zonnepanelen vallen. In dit artikel vertellen we je meer over de ISDE-subsidie voor zonnepanelen zakelijk.

Wat is de ISDE-subsidie?

De regeling is bedoeld voor bedrijven en organisaties die willen investeren in duurzame energie en is sinds 1 januari 2021 uitgebreid met een extra budget. In 2023 is totaal 30 miljoen beschikbaar voor zonnepanelen. Dit is het laatste jaar dat de subsidie aangevraagd kan worden.

 

Het voordeel van de ISDE-subsidie voor zakelijke zonnepanelen

Met de ISDE-subsidie kan een deel van de investeringskosten van de zonnepanelen worden terugverdiend. Dit kan aantrekkelijk zijn voor bedrijven die willen verduurzamen en tegelijkertijd kosten willen besparen op hun energierekening. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de installatie en varieert tussen de 15 en 45% van de investeringskosten.

De voorwaarden voor de ISDE-subsidie

Om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie voor zakelijke zonnepanelen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de installatie voldoen aan de technische eisen. De aansluiting heeft bijvoorbeeld een totale max. doorlaatwaarden van minder dan 3 x 80A. En ook moet de installatie worden geplaatst door een erkend installateur. Daarnaast is het van belang dat de installatie binnen 2 jaar na akkoord op de subsidieaanvraag in gebruik is genomen.

Hoe vraag je de ISDE-subsidie aan?

Het aanvragen van de ISDE-subsidie voor zakelijke zonnepanelen verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bedrijven en organisaties kunnen hier online een aanvraag indienen via het eLoket. Hierbij moeten ze onder andere aangeven welke installatie ze willen aanschaffen en welke investeringskosten hierbij komen kijken. Het is belangrijk dat je de subsidie aanvraagt voordat je de koopovereenkomst sluit. Na het indienen van de aanvraag, zal de RVO deze beoordelen en bij goedkeuring zal de subsidie worden toegekend. Is het goedgekeurd, dan kun je de offerte accorderen.

 

Gerlof
9.1/10 | 1784 reviews
Kranenborg 10

“In de stromende regen en bij vrieskou hebben de installateurs van Dijkman de panelen op ons schuine en platte dak gelegd. Alles zoals afgesproken precies de wachttijd en goede communicatie over de uitvoering en geen geklaag over het weer.Veiligheid hielden ze wel goed in de gaten.Goede uitleg gehad over de meterkast en de app van Enphase wijst zich vanzelf. Alles lijkt prima te werken. Wij zijn heel tevreden.”

Advies over subsidies?

Heb je vragen over de ISDE-subsidie? We adviseren je graag over de subsidies die passen bij jouw bedrijf.

Gerlof

Meer over zonnepanelen

Financiering van duurzame investeringen

Lees verder

SDE++ subsidie 2023 voor zakelijke zonnepanelen

Lees verder

Energie-investeringsaftrek

Lees verder