• Persoonlijk advies
  • Uitsluitend A-merken
  • Vakkundige monteurs
  • Gecertificeerd bedrijf

Regelingen en subsidies voor zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen zijn steeds interessanter vanwege de voordelen die ze bieden, zoals het besparen op energiekosten en het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook stelt de overheid subsidies en fiscale regelingen beschikbaar om het investeren in duurzame installaties te stimuleren. Als ondernemer is het daarom belangrijk om te weten welke er zijn. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende regelingen en subsidies.

SDE++ subsidie: stimulering duurzame energieproductie

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een subsidie van de overheid om de productie van duurzame energie te stimuleren. Zo wil zij de overgang naar een duurzame energievoorziening versnellen en de CO2-uitstoot verminderen. Hoe meer energie er wordt opgewekt, hoe hoger de subsidie is.

Lees meer over de SDE++ subsidie

ISDE-subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidie van de overheid voor particuliere en zakelijke gebruikers die investeren in verduurzamingsmaatregelen. Alleen dit jaar is het nog mogelijk om deze subsidie aan te vragen voor zakelijke zonnepanelen. De subsidie kan oplopen tot enkele duizenden euro's. De ISDE-subsidie is een van de maatregelen waarmee de overheid de uitstoot van CO2 wil verminderen.

Lees meer over de ISDE-subsidie

Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is een regeling van de overheid om ondernemers te stimuleren te investeren in bedrijfsmiddelen. Bedrijven die investeren in bedrijfsmiddelen kunnen een percentage van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst, waardoor ze minder belasting hoeven te betalen. De regeling is bedoeld om het MKB te ondersteunen bij het doen van investeringen. De regeling geldt ook voor zakelijke zonnepanelen.

Lees meer over de KIA-regeling

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een regeling van de overheid om bedrijven te stimuleren te investeren in energiebesparende technieken en duurzame energie. Bedrijven die investeren in deze technieken kunnen een percentage van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst, waardoor ze minder belasting hoeven te betalen. De regeling is bedoeld om duurzame energie te stimuleren en te investeren in energiebesparing en efficiëntie.

Lees meer over de EIA-regeling

Goed om te weten

Deze subsidies en regelingen zijn helaas niet meer van toepassing voor zakelijke zonnepanelen:

  • De Milieuinvesteringsaftrek (MIA-regeling) en de
  • Vamil-regeling zijn niet meer van toepassing op zakelijke zonnepanelen
Hans Adviseur
9.1/10 | 1703 reviews
Anoniem 10

“Het was langer wachten op de installatie dan aangegeven maar de installatie is top gedaan Ze denken mee werken hard en laten het netjes achter.”

Advies over subsidies en regelingen?

We denken graag met je mee

Vraag adviesgesprek aan Geheel vrijblijvend!
Hans Adviseur